Необходими продукти:
- 1/2 кг пилешки гърди;
- 2 скилидки чесън;
- 5 с.л. брашно;
- 1 ч.ч. кисело мляко;
- 1 ч.л. сол;
- 1 ч.л. черен пипер;
- 1 стрък пресен лук.
- 3 с.л. олио;
- 1 жълтък
Начин на приготвяне:
- Пилешкото месо се сварява в подсолена вода;
- След това се накъсва или нарязва на парчета;
- В дълбок тиган или тенджера се запържва брашното (5 с.л.) с олиото (3 с.л.) до златисто;
- Добавя се счукан чесън (2 скилидки);
- Бърка се за няколко минути;
- Добавя се пилешкото месо (1/2 кг) и бульонът;
- Бърка се на тих огън за десетина минути, докато бульонът се сгъсти;
- Добавят се киселото мляко (1 ч.ч.) и жълтъкът (1 бр), посолява се и се подправя с черен пипер;
- Бърка се още 5 минути и се сваля от котлона. Преди сервиране се поръсва с пресен лук.