Необходими продукти:
- 400 г зелени чушки;
- 2 глави лук;
- 6 домата;
- 4 скилидки чесън;
- 200 г сирене;
- 8 яйца;
- 4 с.л. зехтин;
- чубрица;
- босилек;
- магданоз;
Начин на приготвяне:
- Чушките се изпичат, обелват се и се нарязват на едри парчета;
- Запържват се в малко зехтин за 2-3 минути;
- Добавя се нарязания на едро лук и се посолява;
- При необходимост се сипва още зехтин;
- Щом лукът омекне се добавят нарязани на едро домати и се задушава 5-10 минути на по-слаб огън;
- Добавя се нарязано на ситни кубчета или натрошено с вилица сирене;
- Чесънът се смила и се добавя към сместа;
- Щом сиренето се поразтопи и смеси добре с доматите, се прибавят яйцата и се разбърква добре;
- Готви се още 5 минути.
- Овкусява се с чубрица, босилек и по желание магданоз.