Необходими продукти
- 3 червени чушки
- 1/2 ч.ч. настърган пармезан
- 2 ч.л. чесън на прах
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. сушен риган
- 1 ч.л. сушен босилек
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. смлян черен пипер
- 2 яйца
- 1 ч.ч. пълнозърнести овесени ядки, смлени
- 1/2 ч.ч. брашно или царевично брашно
Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 220 °C. Поставете в тава хартия за печене и леко намажете със слънчогледово олио. Нарежете чушките на пръстени с дебелина 0,5 см пръстени. В голяма купа смесете овесените ядки, пармезана, чесъна на прах, червения пипер, ригана, босилека, солта и черния пипер. Разбийте яйцата в отделна купа. Сложете брашното в трета купа. Оваляйте кръгчетата чушки в брашното, след това потопете в яйцата и завършете в сместа с овесените ядки. Уверете се, че са покрили добре от всички страни. Подредете чушките върху подготвения лист за печене. Печете 15 минути, като ги обърнете на 7-та минута. Печете до златисто кафяво от двете страни. Източник:lunchbox