Необходими продукти
- 400 гр. червено зеле, нарязано на едри парчета
- 30-50 мл сметана за готвене
- 50 мл зехтин
- 3 с.л. ябълков оцет
- 2 с.л. лук, нарязан на ситно
- 200 гр. зелена салата, микс
- 1 с.л. балсамов оцет
- 2 яйца
- 60 гр. сирене Пармезан, настърган
- ½ ч.л. сол
- ½ ч.л. смлян черен пипер
Начин на приготвяне
В дълбока тенджера сложете вода, 1/2 ч.л. сол и 1 ч.л. оцет. След като водата заври, добавете зелето за 3 минути. След това отцедете в гевгир и оставете да изстине за5 минути. Задушете ситно нарязания лук в зехтина. Добавете зелето към лука и оставете да се готви за няколко минути. Отстранете от котлона и оставете да се охлади. Прехвърлете в купа, добавете яйцата, сметаната и настъргания Пармезан. Подправете със сол и черен пипер и пасирайте до кремообразна текстура. Прехвърлете сместа в отделни огнеопорни купички и ги поставете в тава за печене на водна баня. Водата в тавата трябва да е гореща и да покрива наполовина височината на купичките. Печете във фурна, предварително загрята до 180 ° C за 30 минути. Оставете да се охладят, прехвърлете в сервизни чинии и гарнирайте със зелената салата, която сте овкусили със зехтин, балсамов оцет и щипка сол.
Източник: Lunchbox