Рецепта за Баба Гануш

Коментари · 354 Прегледа

Рецепта за Баба Гануш. Печени патладжани със средиземноморски вкус. Баба Гануш - домашно семейно мезе.

Необходими продукти

  • 3 патладжана
  • 1 лимон
  • 3 с.л. тахан
  • 2 с.л. кисело мляко
  • 1 ч.л. сол
  • 3 скилидки чесън
  • 1/2 ч.л. червен пипер
  • 1/2 ч.л. кимион
  • 5 с.л. зехтин
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 3 с.л. сусамово олио
  • 2 с.л. пресен кориандър
  • 3 с.л. магданоз

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните и с вилица продупчете кората. Увийте всеки от тях в алуминиево фолио и ги сложете в тава в предваритено загрята до 190 °С фурна за 1 час. Извадете, оставете на страна да се охладят. Обелете ги. Разрежете напречно по дължина и отстранете едрите семки, ако има такива. Сложете в кухненския робот с монтиран нож за рязане. Добавете в робота сока на лимона, тахана, чесъна, кимиона, солта, черния пипер, киселото мляко и зехтина. Включете робота докато получите хомогенна смес. Изсипете в купи за сервиране, поръсете със зехтин и червен пипер.

Източник: Lunchbox

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg