Пилешки бутчета с грах в гювеч

Коментари · 443 Прегледа

Рецепта за кулинарен конкурс

Продукти: 4 пилешки бутчета ( 350 – 400 грама); 400 грама от буркан грах; 200 грама райкен бял боб; 1 голям картоф ; 4 средно големи домата; Една голяма глава лук или две средни; 500 мл. Вода; 2 кубчета MAGGI Златен Пилешки Бульон; Подправки по вкус: червен пипер, черен пипер. Да ви споделя една малка тайна , в последно време слагам шарена сол на всичко и много ми харесва.Може да опитате и вие. В този случай 1 чаена лъжичка шарена сол. Начин на приготвяне: Наливаме водата в гювеча, слагаме райкения боб да се свари по полуготово състояние, заедно с нарязаните на ситно домати и главата лук. След това добавяме пилешките бутчета и картофа, нарязан на средно големи парчета. Когато е всичко почти готово, изсипваме буркана с граха, двата пилешки бульона и шарената сол.Захлупваме с капака , изключваме фурната и оставяме така да си ври още 5-6 минути, за да си поеме граха и той соковете от останалите продукти. Приятен апетит!

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg