Необходими продукти
- Тиква 500гр.
- Картофи 300гр.
- Лук 1бр.
- Корен от целина 50гр.
- Готварска сметана (10%) 250мл.
- Олио
- Сол
- Млян черен пипер
- Млян джинджифил ½ ч.л.
- Бял хляб 200гр.
- Магданоз
Начин на приготвяне
Тиквата, картофите и целината нарязваме на едри кубчета. Нарязаният на ситно лук пържим 4-5 минути. Слагаме тиквата, картофите, корена на целината и лука в тенжера. Добавяме гореща вода и варим 15-20 минути на среден огън. Изливаме 2/3 от бульона и пасираме останалата част. Нагряваме готварска сметана. Вкусяваме супата със сол, пипер и млян джинджифил. Добавяме сметаната и варим 5-10 минути. Нарязваме бял хляб на кубчета и ги поставяме във фурна за 8-10 минути при t=220°C.
Източник: BulMag