Необходими продукти
350 г многолистно тесто
пудра захар за поръсване
За пълнежа:
125 мл гъста сметана
150 г нарязан бял шоколад
2 кивита – обелени и нарязани
4 портокала – обелени и нарязани на сегменти
Начин на приготвяне
- Застелете квадратна тава с хартия за печене. Развийте многолистното тесто, дебело около 6 мм, върху дъска, посипана с пудра захар. С остър нож изрежете 12 правоъгълника, с размери приблизително 8x5 см. Подредете ги в тавата, посипете с пудра захар и сложете в хладилника за 30 минути. Печете правоъгълниците 5 минути в предварително загрята на 200°С фурна, извадете ги и поръсете с още пудра захар. Върнете във фурната и печете още 5 минути, докато тестото се надигне и стане златисто- кафяво. Преместете върху телена скара и оставете да изстине.
- За пълнежа - сложете сметаната да заври, свалете от котлона и разбъркайте вътре белия шоколад, докато се стопи. Оставете да изстива, като разбърквате от време на време. Когато кремът стане достатъчно гъст за мазане, разбийте за около минута, за да стане лек и пухкав.
- С остър нож разделете хоризонтално всеки правоъгълник на две половини и намажете или шприцовайте шоколадовия крем върху основите. Поставете плодове и покрийте с капачетата. Посипете с пудра захар и дръжте в хладилник до момента на сервирането.
6 порции
Източник: Личен архив