Продукти:
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
1 яйце
1/3 ч.ч. олио
1 ч.л. сол
250 г краве сирене
3 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
Приготвяне:
- Загрейте фурната на 230 градуса.
- В купа сложете киселото мляко и угасете содата в него. Добавете яйцето, олиото, солта и натрошеното сирене. Накрая сложете и пресятото брашно с бакпулвер. Омесете тесто. Тестото е леко лепкаво. Ако е необходимо добавете 1-2 с.л. брашно, но не повече.
- Покрийте тава с хартия за печене. С ръце откъснете малко от тестото и оформете сиренките в неправилна форма, като леко ги прищипвате с ръце. Изпечете сиренките 15 минути, докато добият златист загар. Охладете ги.
Време за приготвяне: 30 минути
Рецепта на Веселина Куртян