Продукти - 4 пилешки бутчета без кожа ,олио 1 к ч,масло 50 г,лук 1 голяма глава,2 моркова,сини сливи сушени 4-5 бр,черен пипер на зърна,червен пипер 1 с л ,сол на вкус,гъби консерва 300 г,магданоз,чери домати 4-5 бр,домашно вино 150 мл,вода 200 мл
Приготвяне:Пилешките бутчета се срязва на две части ,поръсваме със сол ,черен пипер и риган.В тиган се загрява масло и олио ,запържваме пилешкото от всички страни и изваждаме в чиния ,като се покрива с фолио да е топло.В същата мазнина се сипват нарязани ситно лук,морков на кръгчета и поръсваме със сол и подправки.Готвим докато омекне лукът и прибавяме отцедените гъби да се задушат и те.Добавяме нарязани чери домати ,червен пипер налива се виното и когато се изпари прехвърляме сместа в тавичка 26 см ,отгоре разпределяме пилешкото месо ,сини сливи и наливаме чаша вода .Затваря се с капак тавата и печем в загрята фурна 180 С около 40 минути ,сваляме капака и връщаме във фурната да се запече още 20-30 минути до готовност .Сервираме капамата топла и хапваме в компанията на чаша вино! Весели празници ,добър апетит!