Капама с пилешко ,гъби и сини сливи

Коментари · 364 Прегледа

кулинаренконкурс,капама ,гъби ,сини сливи ,пилешко

Продукти - 4 пилешки бутчета без кожа ,олио 1 к  ч,масло 50 г,лук 1 голяма глава,2 моркова,сини сливи сушени 4-5 бр,черен пипер на зърна,червен пипер 1 с л ,сол на вкус,гъби консерва 300 г,магданоз,чери домати 4-5 бр,домашно вино 150 мл,вода 200 мл 

Приготвяне:Пилешките бутчета се срязва на две части ,поръсваме със сол ,черен пипер и риган.В тиган се загрява масло и олио ,запържваме пилешкото от всички страни и изваждаме в чиния ,като се покрива с фолио да е топло.В същата мазнина се сипват нарязани ситно лук,морков на кръгчета и поръсваме със сол и подправки.Готвим докато омекне лукът и прибавяме отцедените гъби да се задушат и те.Добавяме нарязани чери домати ,червен пипер налива се виното и когато се изпари прехвърляме сместа в тавичка 26 см ,отгоре разпределяме пилешкото месо ,сини сливи и наливаме чаша вода .Затваря се с капак тавата и печем в загрята фурна 180 С около 40 минути ,сваляме капака и връщаме във фурната да се запече още 20-30 минути до готовност .Сервираме капамата  топла и хапваме в компанията на  чаша вино! Весели празници ,добър апетит!

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg