Необходими продукти:
2 зрели банана (прибл. 230 g)
140 g обезмаслен гръцки йогурт
70 g пълнозърнесто брашно от лимец
2 яйца
60 g кашу
60 g кокосова захар
40 g ситни овесени ядки
40 g масло от кашу
20 g ванилов протеин
1 чаена лъжичка канела
1 чаена лъжичка бакпулвер
Начин на приготвяне:
Нарязваме бананите на малки парчета, добавяме йогурта, яйцата, маслото от кашу и разбиваме всичко с пасатор. Добавяме към сместа брашното от лимец, 50 g кокосова захар, овесените ядки, ваниловия протеин, канелата и бакпулвера. Разбъркваме добре продуктите.
Нарязваме ядките кашу на малки парченца и добавяме половината от тях към тестото. Изсипваме тестото в силиконова форма за хляб с размери 17 x 10 cm. Посипваме горната част на хлебчето с останалите нарязани ядки кашу, останалата кокосова захар и с щипка канела. Поставяме банановото хлебче във фурната и печем приблизително 40 минути на температура от 170°C.
Тестото е опечено, когато набодем хляба с дървена клечка за зъби и я извадим почти суха. Оставяме хлебчето да изстине напълно, преди да го нарежем, а след това го съхраняваме в затворен съд. То има отличен вкус, ако го сервирате с Jammy Spread, с пресни плодове или с ядково масло. Добър апетит!
Източник: GymBeam