ПРОДУКТИ: за 4 порции
150 г киноа
80 г сирене
1 стрък зелен лук
1 яйце
2 с.л. брашно
20 мл. зехтин
1 ч.л. червен пипер
копър
черен пипер
сол
ОТ: 1001 РЕЦЕПТИ
РЕЦЕПТА: Киноата (150 г) се накисва във вода, след което се сварява. Когато е готова, се отцежда и се оставя леко да изстине. Към киноата се добавят кравето сирене (80 г), накълцания зелен лук (1 стрък) или кромид лук, копър, черен пипер, червен пипер и сол на вкус. По желание може да се сложи и чесън. Прибавят се яйцето (1 бр) и брашното (2 с.л.) и сместа се омесва добре. Подреждат се кюфтета върху тава, покрита с хартия за печене и намазана със зехтин. Кюфтетата от киноа се намазват с малко зехтин и се пекат в загрята фурна на 200 градус за 20 минути.