За приготвяне на месото са необходими:
300 g пилешки гърди
зехтин в спрей
щипка млян черен пипер
щипка сол и подправки за барбекю
За приготвяне на соса са необходими:
30 g фъстъчено масло на прах
15 ml кленов сироп
10 ml соев сос
10 ml сладък чили сос
50 – 80 ml вода
сок от ½ лимон
За украса са необходими:
фъстъци
листенца магданоз
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешкото месо на кубчета. След това го осолете, прибавете другите подправки и го оставете поне 60 минути да преседи в хладилник. Междувременно пригответе соса. Разбъркайте фъстъченото масло на прах, кленовия сироп, соевия сос и соса с чили. Към сместа прибавете сока от лимона и разредете с вода в зависимост от консистенцията на соса.
Нанижете на пръчици за шишчета престоялите пилешки парченца и ги изпечете в тиган с малко зехтин. Също така може да използвате и домашен грил или барбекю. Сервирайте пилешките шишчета с ориз и зеленчуци, поляти с фъстъчения сос. Преди сервиране украсете ястието с фъстъци и листенца магданоз.
Източник: GymBeam