НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
• 1 кг картофи
• 1 бр. морков
• 1 малка глава лук
• 100 мл прясно мляко
• 30-50 г масло
• черен пипер
сол
За крутоните:
• 4-5 филии хляб
• олио или зехтин
• чесън на прах
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сварят се картофите, моркова и лукът. Изсипва се в отделна купа водата от зеленчуците. Пасират се картофите, моркова, лука и към тях се прибавят прясното мляко и разтопеното масло. Постепенно се сипва и от отделената вода (колкото искате да е гъста или по-течна супата). Подправя се с черен пипер и сол. Връща се на слаб котлон за 2-3 минути. За крутоните: нарязва се хляба на кубчета. Поставят се в купа и върху тях се сипва олио или зехтин (около 1 с.л.), поръсват се с чесъна и се разбъркват добре. Пекат се във фурната за около 5-10 минути докато покафенеят.
ОТ: RECEPTITE.COM