Гъбена супа

Коментари · 394 Прегледа

Гъбена супа.Гъбена супа *Френско настроение*

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

 

• 150 г гъби

• 1 л бульон (пилешки, телешки, зеленчуков)

• 1 голяма глава лук

• 2-3 с.л. масло

• 3-4 с.л. брашно

• мащерка

• сол, бял пипер

• 1 бр. жълтък

• 1/3 ч.ч. течна готварска сметана или кондензирано мляко (неподсладено)

• лимонов сок (по желание)

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

 

Гъбите се почистват и нарязват на филийки, изпържват се до златисто в половината количество масло, изваждат се в чиния. В тенджера, нарязаният на полумесеци лук се запържва в останалото масло (може да се добави малко зехтин, ако лукът е повечко) докато леко се карамелизира от естествените захари в него, слага се брашното и се бърка енергично, за да се разнесе навсякъде. Добавя се бульонът и след като заври се слагат подправки (сол, мащерка, бял пипер) и вода колкото е необходимо. След като лукът омекне и е готов, се разбиват отделно жълтъкът и сметаната и се добавят към супата. Накрая се слагат и гъбите, супата ври още няколко минути, за да се смесят ароматите. Подправя се с лимонов сок по желание.

 

ОТ:RECEPTITE.COM

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg