Рецепта за Рулца от сирене халуми и бекон

Коментари · 411 Прегледа

Рецепта за Рулца от сирене халуми и бекон. Необходими продукти и начин на приготвяне на Рулца от сирене халуми и бекон. Рецепта за безмесно предястие.

Необходими продукти:

  • сирене Халуми
  • тънки резени бекон
  • чери домати
  • кориандър
  • пресен сос Беарнез
  • 3 яйца
  • 150 мл разтопено масло
  • 1 главичка лук шалот, накълцана (ако нямате може да използвате лук или да не слагате изобщо)
  • 1 с.л. естрагон, накълцан (ако е сух да е наполовина)
  • 1 с.л. стрити зърна пипер
  • 60 мл бял винен оцет
  • сол
  • малко лют пипер

 

Приготвяне или как се готви ястието:

  1. Първо пригответе соса. Започнете като сложите оцета, шалота, естрагона и стритите зърна пипер в тенджерка.
  2. Сложете на котлона и оставете да къкри докато количеството течност се редуцира до 1,5-2 с.л. Махнете от котлона и прецедете течността.
  3. Сложете метална купа или по-малка тенджерка върху друга тенджера пълна до 1/3 с вода, която трябва да ври. С други думи трябва ви водна баня.
  4. Сложете в горния съд течността останала след прецеждането на оцета с подправките и три жълтъка и разбивайте докато станат светло жълти и кремообразни.
  5. Отвреме на време вдигайте от водната баня, за да не се сготви сместта, към края също е добре да махнете горния съд от къкрещата вода.
  6. Когато жълтъците са светло жълти, кремообрази и сгъстени махнете от котлона.
  7. Започнете да прибавяте съвсем по мънчко от разтопеното масло като разбивате докато получите напълно хомогенна смес.
  8. След това прибавете по още мъничко и така докато свършите маслото.
  9. Ако сместта ви се стори много гъста може да прибавите и мъничко вода. Овкусете със сол, малко естрагон и лют пипер.
  10. Разбъркайте добре - сместта трябва да е гладка. За рулцата - отрежете парче халуми, увийте в бекон и изпържете в масло до златисто.
  11. Гарнирайте със салата от домати с кориандър и готовия сос.

 

*Бележки: Сиренето Халуми е много вкусно традиционно сирене от козе или овче мляко, понякога с добавка и на краве мляко, което се прави в Кипър. Предлага се и на българския пазар. Много подходящо е за топлина обработка, тъй като чудесно се справя с високите температури, без да се разтече.

 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg