Необходими продукти:
- 5 яйца
- 100 г сардела
- 50 г краве масло
- 3 стерилизирани краставички
- 250 г руска салата (или салата от картофи с майонеза)
- 1 маринована червена пиперка Капия
- 1/5 връзка магданоз
- няколко маслини
Приготвяне или как се готви ястието:
- Твърдо сварените и обелени яйца се разрязват на две части по дължината или напречно (гладко или зигзагообразно).
- Извадените от тях жълтъци се пасират през цедка и се разбиват заедно с рибата.
- Отделно се разбива до пухкавост маслото и към него се прибавя сместа от жълтъците и рибата.
- Белтъците се напълват с приготвения пастет, поставят се върху красиво оформената в подходяща чиния руска салата и се украсяват с листа от магданоза, спирали от краставичките, ивички или кръгчета от маринованата пиперка и маслините.