НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
• 1 глава броколи
• 6 бр. моркови
• 3 глави лук • 5-6 бр. картофи
• 1 бр. тиквичка
• 300 г спанак
• 500 г тиква
• 2- 3 с.л. олио
• черен пипер
сол
• 20 г масло
• сметана по желание
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Лукът задушавам в тенджера с малко олио на слаб огън, бавно до омекване. Към него добавям нарязаните на едри парчета моркови, добавям и гореща вода 1.5-2 л. След полу-сваряването на морковите добавям и картофите, и те на едри парчета да се размекнат. Най-накрая, нарязани, за съвсем кратко време добавям тиквичката, тиквата, спанака и броколите. Оставям всички продукти да се сварят много добре. Добавям и малко сол. Пасирам сварените зеленчуци и по желание може да добавим малко готварска сметана на вкус и количество. Докато супата е още гореща пускам парченце масло и разбърквам. Сервирам с крутони или с препечени филийки хляб, но може и да се сервира без тях.
- Може да си направим и сами крутони, като нарязваме сухият ни хляб предварително на кубчета. Слагам ги в голяма тава, поръсени със зехтин и подправки, чубрица, шарена сол, черен пипер и още подправки, които ви харесват. Запичаме ги в силно загрята на 200С градуса фурна за 5-6 минути до готовност.
• крутони или препечени филийки по желание
ОТ: receptite.com