Необходими продукти:
- 1 кг. осолена сланина
- 1 чаша оцет
- 2 глави чесън
- по 1 супена лъжица чубрица, по-едро смлян чер пипер, червен пипер, лютив пипер, кимион
Приготвяне или как се готви ястието:
- Сланината се остъргва и се нарязва по ширина на много тънки филийки - 0,5 см.
- Всяка филийка се потопява в смлян чесън, залят с оцет.
- Поръсва се с подправките и всички се нареждат изправени една до друга - да се оформи калъпчето, каквото е било преди да се нареже.
- Завързва се здраво по дължина с дебел конец и се оставя във фризера.
*Бележки: Осолена сланина, нарязана на тънки филийки, всяка от които оваляна в сос от чесън и оцет и поръсена са ароматнио подправки.