НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
• 10 бр. чушки
• 1 глава лук
• 1 бр. морков
• 500 г кайма
• 1 ч.ч. ориз
• 1 бр. яйце
• 1 ч.ч. кисело мляко
• олио
• 1 ч.л. червен пипер, чубрица, черен пипер, сол, по 1 щипка сух босилек и сминдух
• пресни магданоз и целина
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Лукът и морковът се нарязват на ситно и се задушват с малко мазнина и вода. Добавя се каймата, размита с малко вода и се задушава около 15 минути. Слага се измития ориз, подправките и се долива 1 чаша вода. Задушава се, докато ориза е полуготов, като се разбърква за да не залепне на дъното на съда. Чушките се почистват от дръжките и семките, надупчват се с игла на няколко места и се пълнят със сместа. Отворът се набрашнява и се подреждат в дълбока тава. Налива се подсолена вода до половината (ако искате да е гъст соса се добавя и размито брашно), поръсва се с мазнината и се слагат във загрята фурна. Пекат се около 30-40 минути, след което тавата се изважда и в купа се отделят 1-2 черпака от соса да се охладят за 10 минути. Яйцето се разбива с киселото мляко и малко сол и с разбиване към него се налива охладения сос. Получената смес се излива в тавата при чушките и леко се разтръсква, за да се разпредели равномерно.
от: receptite.com