Необходими продукти:
- Карфиол - 300 гр
- Кашу - 150 гр
- Краставица - 1 бр
- Чесън - 5-6 скилидки
- Лимонов сок - от 1/2 лимон
- Сол - 1 чл равна
- Вода филтрирана - 100-120 мл
- Копър - по желание (аз не сложих)
- Маслини - за украса/допълнение
Приготвяне или как се готви ястието:
- Кашуто се накисва за около 6 часа.
- Карфиола се накъсва на розетки и се накисва за 1 час в подсолена и подкиселена вода.
- На един литър вода се поставя пълна сл морска сол и две сл оцет.
- След като са били накиснати, карфиола и кашуто се отцеждат добре. Карфиола се изплаква и заедно с останалите продукти (без маслините и краставицата) се поставят в кухненски робот и се пасират до гладка хомогенна смес.
- Краставицата се нарязва на дребни кубчета и се прибавя към сместа. Разбърква се добре и се гарнира с маслините