Необходими продукти:
- 6 сварени яйца
- сол
- фиде
- 2 пакетчета кайма /каймата да е за принцеси на сами/
- 4 моркова
- черен пипер
- една марула
Приготвяне или как се готви ястието:
- Морковите и яйцата се слагат във вода и се сваряват.
- Яйцата се обелват и срязват на две.
- Свареният морков се нарязва на кубчета.
- Каймата се омесва, след което в подходяща тавичка се растилят шест еднакви по големина елипси.
- В средата на всяка елипса се слага половинката яйце, завиват се хубаво с останалата кайма, така че да покрие цялото яйце и да се оформи таралежче.
- Отгоре на готовите таралежи набождате фидето, моркова е за нос, черния пипер за очи.
- Така готовите таралежи се слагат в загрята фурна и се печат до получаване на сребрист цвят.
- Поднася се върху листа от марула.