Вкусна и празнична гозба.Продукти:500 свинско месо ,2 глави лук,2 скилидки чесън,олио 4 -5 с л ,червено вино 100 мл,домати 250 г шише,сол на вкус ,черен пипер ,дафинов лист 3 бр,зърна бахар 2 бр,вода 600-700 мл ,брашно 1 с л или царевично нишесте за сгъстяване ,магданоз Гарнитура сварен ориз 1 ч ч ,сол ,бучка масло ,3 ч ч вода
Приготвяне: Месото се нарязва на хапки.В тиган се загрява олио ,запържаваме месото за 15 минути до златисто .Добавя се нарязан ситно лук с малко сол ,готвим да омекне и наливаме червеното вино.Когото се изпари ,добавяме домати ,разбърква се и наливаме топла вода на два пъти.Овкусяваме с дафинов лист ,бахар ,черен пипер ,сол на вкус.Къкри на умерен огън до готвност на месото.Сосът се сгъстява с лъжица царевично нишесте или брашно ,размито с малко вода на кашичка.След като поври 2-3 минути се сваля от котлона.Сварява се оризът ,сервираме винения кебап върху капапе от ориз ,поръсваме с магданоз.Добър апетит!