Винен кебап

Коментари · 349 Прегледа

#кулинаренконкурс #кебап #вино #рецепта

Вкусна и празнична гозба.Продукти:500 свинско месо ,2 глави лук,2 скилидки чесън,олио 4 -5 с л ,червено вино 100 мл,домати 250 г шише,сол на вкус ,черен пипер ,дафинов лист 3 бр,зърна бахар 2 бр,вода 600-700 мл ,брашно 1 с л или царевично нишесте за сгъстяване ,магданоз Гарнитура  сварен ориз 1 ч ч ,сол ,бучка масло ,3 ч ч вода  

Приготвяне: Месото се нарязва на хапки.В тиган се загрява олио ,запържаваме месото за 15 минути до златисто .Добавя се нарязан ситно лук с малко сол  ,готвим да омекне и наливаме червеното вино.Когото се изпари ,добавяме домати ,разбърква се и наливаме топла вода на два пъти.Овкусяваме с дафинов лист ,бахар ,черен пипер ,сол на вкус.Къкри на умерен огън до готвност на месото.Сосът се сгъстява с лъжица царевично нишесте или брашно ,размито с малко вода на кашичка.След като поври 2-3 минути се сваля от котлона.Сварява се оризът ,сервираме винения кебап върху капапе от ориз ,поръсваме с магданоз.Добър апетит!

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg