5 тайни на добрата марината за месо

Коментари · 629 Прегледа

5 тайни на добрата марината за месо. Как да мариноваме месо?

За да сте сигурни, че месото, което ще приготвите, ще е сочно, вкусно и ароматно, най-добре се подгответе от по-рано и го мариновайте. Следвайте тези съвети при приготвянето на марината – независимо дали ще правите месото на барбекю, грил, тиган или фурна. Бихте могли да ги приложите и при не месни продукти, като тофу или зеленчуци, например.

Не прекалявайте със съставките

В готвенето, както и в живота, по-малкото често е повече. Маринатата не е начин да се отървете от почти всички полупразни шишенца и буркани в кухнята – тя трябва да има фокус и да придаде изчистен вкус и аромат. Съсредоточете се върху една определяща съставка, все пак трябва да усещате вкуса на месото впоследствие.

Внимавайте със солта

Искате да овкусите добре месото дори във вътрешността, но все пак имайте предвид, че то ще прекара дълго време в маринатата (в идеалния случай цяла нощ), така че не прекалявайте със солта. Освен че крайният резултат може да е мъчение за вкусовите рецептори, прекаленото количество сол може да изсуши месото.

Не пестете подправките

Маринатата работи по нежен начин, който бавно върши своята магия. Именно дългото време, което ще прекара месото в нея, му дава възможност да извлече всички невероятни аромати. Бъдете щедри на подправки и им дайте възможността да разгърнат качествата си максимално – накълцайте добре пресните подправки и минете през тиган сухите, за да подсилите аромата им.

Не забравяйте мазнината

Дори да готвите доста мазно месо, не пропускайте да добавите мазнина към маринатата – тя ще абсорбира ароматите и ще спомогне те да се абсорбират по-добре от месото. Използвайте сравнително неутрална на вкус и аромат мазнина, като зехтин, масло от авокадо или в краен случай, слънчогледово олио. Дайте й време да освободи магията си Добрата марината изисква време, но сътворява чудеса. Осигурете й поне няколко часа, а най-добре – цяла нощ в хладилника, така че ароматите да имат време да се разгърнат и да се поемат от месото.

Източник: farmhopping блог

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg