Рецепта за тиганици. Традиционна кухня. Рецепта за тиганици от тефтера на баба.

Необходими продукти

  • 7 с.л. брашно
  • 4 с.л. кисело мляко
  • 250 г сирене
  • 3 бр. яйца
  • 1 ч.л. бакпулвер

Начин на приготвяне

Сиреното се натрошава на дребно, прибавят се яйцата и разбъркваме. Към сместа добавяме киселото мляко, брашното и равна чаена лъжичка бакпулвер. Трябва да се получи не много гъста, но не и рядка, лепкава смес. В нагорещен с малко мазнина тиган добавяме по супена лъжица от сместа, така че да се оформят малки кръгчета. Формата не е задължително да е идеална, в това е чарът на тези тиганици. Когато придобият златист цвят, което става за минута-две, обръщаме от другата страна и отново пържим до златисто.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg