Необходими продукти
- 150-200 грама кус-кус със среден размер.
- Големи кръгли домати - между 4 и 8 в зависимост от размера.
- По 1/3 чаша ситно накълцан магданоз, кориандър и мента.
- Една чаша намачкано меко сирене.
- Черен пипер и сол.
Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 190 градуса. Залейте кус-куса с 240 мл гореща вода, сложете капак на съда и го оставете за 5-6 минути да поеме водата. През това време отрежете горната част на доматите и внимателно ги издълбайте. Извадете само семките и мекото – не дълбайте от месото. Отделете по-месестата част от вътрешността и я накълцайте. Смесете накълцаните домати с кус-куса. Добавете билките и сиренето. Подправете със сол и пипер. Ако сместа ви се стори суха, можете да добавите малко вода. Накрая напълнете доматите и ги сложете да се пекат за 20 минути, затворени с капачетата. Преди да сервирате предястието, го оставете да се охлади за няколко минути. Източник: znamdaiam