Рецепта за пълнени домати с кус-кус

Коментари · 355 Прегледа

Рецепта за пълнени домати с кус-кус. Домати на фурна. Пълнени домати с кус-кус и сирене.

Необходими продукти

  • 150-200 грама кус-кус със среден размер.
  • Големи кръгли домати - между 4 и 8 в зависимост от размера.
  • По 1/3 чаша ситно накълцан магданоз, кориандър и мента.
  • Една чаша намачкано меко сирене.
  • Черен пипер и сол.

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 190 градуса. Залейте кус-куса с 240 мл гореща вода, сложете капак на съда и го оставете за 5-6 минути да поеме водата. През това време отрежете горната част на доматите и внимателно ги издълбайте. Извадете само семките и мекото – не дълбайте от месото. Отделете по-месестата част от вътрешността и я накълцайте. Смесете накълцаните домати с кус-куса. Добавете  билките и сиренето. Подправете със сол и пипер. Ако сместа ви се стори суха, можете да добавите малко вода. Накрая напълнете доматите и ги сложете да се пекат за 20 минути, затворени с капачетата. Преди да сервирате предястието, го оставете да се охлади за няколко минути. Източник: znamdaiam

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg