Рецепта за фритата с пуешко

Коментари · 321 Прегледа

Рецепта за фритата с пуешко. Най-лесната испанска фритата. Вкусно и бързо ястие с яйца и пуешко месо.

Необходими продукти

  • 500 грама пуешка шунка (може и останало месо от приготвена пуйка)
  • 5 големи яйца
  • 1 глава лук
  • 1 домат
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • 1 щипка черен пипер
  • 10 мл масло

Начин на приготвяне

Нарежете лука и го сложете в тиган с огнеупорна дръжка заедно с маслото. Добавете нарязаното на кубчета пуешко месо да се загрява. Разбийте яйцата и подправете със сол и черен пипер. Добавете яйцата в тигана, когато пуешкото се е загряло и лука е омекнал. Разбъркайте и поставете отгоре домата нарязан на шайби. Поставете тигана за 10-15 минути в предварително загрята на 180 С фурна или печете, докато сместа се втвърди.

Източник: spisanie.to

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg