Необходими продукти:
- 300 г пресни колбаси
- 75 г краве масло
- 50 г кашкавал
- 3 с.л. брашно
- 600 мл (3 ч.ч.) прясно мляко
- 2 яйца
- сол и магданоз
Приготвяне или как се готви ястието:
- Колбасите (кренвирши, леберкез, хамбургски салам, шунка и т. н.) се обелват, нарязват се на тънки парчета, запържват се в 1/2 от мазнината и се поръсват със ситно нарязания магданоз.
- Брашното се размива с част от студеното мляко и се изсипва в останалото мляко. Прибавят се разбитите яйца и сол на вкус.
- Сместа се загрява до завиране при непрекъснато разбиване. Половината от получената гъста каша се изсипва.
- В тавичка с останалата загрята мазнина и се запича.
- Разстилат се отгоре запържените колбаси и се покриват с останалата 1/2 от кашата, към която е прибавен настърганият на едро ренде кашкавал.
- Предястието се запича повторно до зачервяване и веднага се поднася със салата според сезона.