Продукти за 6 порции :
• пилешко месо – 300-400гр.(или 1 /2 от малко пиле)
• пресни гъби – 150 гр.
• моркови – 1-2 гр.
• целина – 1 /4 глава
• черен пипер – 1 /2 ч.л.
• магданоз – 6 -7 стръка
• краве масло – 30 гр.
• пилешки бульон – 1 бр.
• сол на вкус за застройка:
• яйце – 1 бр.
• прясно или кисело мляко – 2 /3 ч.ч.
• брашно – 1-2 с.л.
• лимонов сок или оцет -1 с.л.
Начин на приготвяне :
Слагаме пилешкото месо в тенджера със студена вода, след като кипне го отпенваме, прибавяме морковите и целината нарязани на ивици(жулиени). Малко по-късно добавяме нарязаните гъби, пилешкия бульон, черен пипер, сол на вкус и варим на умерен огън.След като се свари месото, го обезкостяваме и накъсваме на парченца. Застройваме със смес от разбитото яйце, млякото, брашното и лимоновият сок или оцет. Разреждаме сместа с 2 – 3 черпака от бульона ( за да не се пресече яйцето), изсипваме застройката в супата и варим още 4-5 минути. Опитваме за сол и сервираме супата в подходящ съд, поръсена със ситно нарязан магданоз.