Пилешка супа

Коментари · 359 Прегледа

Пилешка супа.Пилешка супа с гъби

Продукти за 6 порции :

 

• пилешко месо – 300-400гр.(или 1 /2 от малко пиле)

• пресни гъби – 150 гр.

• моркови – 1-2 гр.

• целина – 1 /4 глава

• черен пипер – 1 /2 ч.л.

• магданоз – 6 -7 стръка

• краве масло – 30 гр.

• пилешки бульон – 1 бр.

• сол на вкус за застройка:

• яйце – 1 бр.

• прясно или кисело мляко – 2 /3 ч.ч.

• брашно – 1-2 с.л.

• лимонов сок или оцет -1 с.л.

 

Начин на приготвяне :

 

Слагаме пилешкото месо в тенджера със студена вода, след като кипне го отпенваме, прибавяме морковите и целината нарязани на ивици(жулиени). Малко по-късно добавяме нарязаните гъби, пилешкия бульон, черен пипер, сол на вкус и варим на умерен огън.След като се свари месото, го обезкостяваме и накъсваме на парченца. Застройваме със смес от разбитото яйце, млякото, брашното и лимоновият сок или оцет. Разреждаме сместа с 2 – 3 черпака от бульона ( за да не се пресече яйцето), изсипваме застройката в супата и варим още 4-5 минути. Опитваме за сол и сервираме супата в подходящ съд, поръсена със ситно нарязан магданоз.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg | КИБЕРСИГУРНОСТ | Социално инженерство и СОЦИАЛНА ИНЖЕНЕРИЯ - iSec.Agency | IThub.social - IT социална мрежа, Програмиране, Дизайн, Киберсигурност & Co.