Продукти:
• Пиле – 1 бр.
• Олио – 50 мл.
• Чесън – 4 скилидки
• Бекон – 150 гр.
• Кромид лук- 1 глава
• Домати – 5 бр. /белени/
• Пилешки бульон – 2 чаени чаши
• Дафинов лист – 2 бр.
• Маслини без костилките – 100 гр.
• Магданоз – 6 – 7 стръка
• Черен пипер – зърна
• Сол
Начин на приготвяне:
Пилето се измива и нарязва на парчета. Натрива се със сол и черен пипер, след което се запържва. Пилето се вади и се запържват нарязаните предварително лук и чесън. Към тях се прибавя и нарязаният бекон да се запържи. Връщат се парчетата пилешко и се прибавят доматите обелени и нарязани на ситно, пилешкият бульон, дафиновите листи, и 5-6 зърна черен пипер. Оставя се да заври и тогава се намаля котлона и се слага капак да се задуши докато пилешкото не стане готово. Към края се добавят маслините. А точно когато отстраним от котлона поръсваме с ситно накълцан магданоз.