Продукти за 2 порции:
• Патладжан – 1 бр.
• Тиквички – 2 бр.
• Чесън – 3 скилидки
• Орехи – 150 гр.
• Магданоз – 1 /2 връзка
• Зехтин – 40 гр.
• Черен пипер – на вкус
• Сол
Начин на приготвяне:
Измиваме и обелваме патладжана и тиквичките, нарязваме ги на филии по – дължина / дълги ивици/ и ги изпържваме от двете страни. По желание орехите могат да се запекат за да станат по – ароматни. В купа слагаме чесънът, орехите, магданозът, зехтин, черен пипер и сол на вкус и с пасатора ги пасираме до получаването на хомогенна смес. Тази плънка / паста / разпределяме, като поставяме по малко в единият край на готовите лентички от патладжан и тиквички и завиваме на руло което закрепяме с клечка за зъби или сабя. Можем по – желание да ги запечем във фурната поръсени с кашкавал.