Продукти :
• задно агнешко бутче – 1 бр.
• бира – 1 л.
• сол на вкус
• краве масло – 50 гр.
• червен пипер – 1 щипка
• орехови ядки(накълцани) – 80 – 100 гр.
• магданоз за поръсване – 4-5 стръка
Начин на приготвяне :
Почистваме и измиваме бутчето. Внимателно обезкостяваме, без да разкъсваме външната цялост на месото. Правим разрез по дължината на коста и внимателно я отстраняваме, а месото накисваме в бирата за 1 час. Към приготвената плънка прибавяме едро накълцаните орехови ядки. Осоляваме леко месото от двете страни, пълним бутчето с плънката, зашиваме и го намазваме с малко олио. Наливаме 1 ч.ч. бульон+ бира, печем отначало в силно загрята фурна,след което допичаме на умерена фурна, като отвреме на време попливаме със соса. Когато е почти готово намазваме със маслото и червеният пипер. Нарязваме по диагонал готовото бутче поръсено със ситно нарязан магданоз. Сервираме винаги топло със зелени салати, зеленчукови пюрета или задушени зеленчюци.
Плънка:ЗАДУШЕН ЛУК,ПОЛУСВАРЕН ОРИЗ,АГНЕШКИ ДРЕБОЛИИ,МАГДАНОЗ,ДЖОДЖЕН,ПРЕСЕН ЧЕСЪН