Пълнено агнешко бутче

Коментари · 325 Прегледа

Пълнено агнешко бутче.Рецепта за Пълнено агнешко бутче

Продукти :

 

• задно агнешко бутче – 1 бр.

• бира – 1 л.

• сол на вкус

• краве масло – 50 гр.

• червен пипер – 1 щипка

• орехови ядки(накълцани) – 80 – 100 гр.

• магданоз за поръсване – 4-5 стръка

 

 Начин на приготвяне :

 

Почистваме и измиваме бутчето. Внимателно обезкостяваме, без да разкъсваме външната цялост на месото. Правим разрез по дължината на коста и внимателно я отстраняваме, а месото накисваме в бирата за 1 час. Към приготвената плънка прибавяме едро накълцаните орехови ядки. Осоляваме леко месото от двете страни, пълним бутчето с плънката, зашиваме и го намазваме с малко олио. Наливаме 1 ч.ч. бульон+ бира, печем отначало в силно загрята фурна,след което допичаме на умерена фурна, като отвреме на време попливаме със соса. Когато е почти готово намазваме със маслото и червеният пипер. Нарязваме по диагонал готовото бутче поръсено със ситно нарязан магданоз. Сервираме винаги топло със зелени салати, зеленчукови пюрета или задушени зеленчюци.

 

Плънка:ЗАДУШЕН ЛУК,ПОЛУСВАРЕН ОРИЗ,АГНЕШКИ ДРЕБОЛИИ,МАГДАНОЗ,ДЖОДЖЕН,ПРЕСЕН ЧЕСЪН

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg