Продукти за 4-6 порции :
• агнешко месо по 180-200 гр. – 4 -6 порции
• краве масло – 80гр.
• джоджен – 2-3 стръка
• сол на вкус
• червен пипер – 1 щипка
• целофанен плик за печене – 1 бр.
Начин на приготвяне :
Леко осоляваме почистеното и измито агнешко месо, намазваме всяка порция с размекнато краве масло (или олио) и червен пипер. Нареждаме порциите в плика за печене, наливаме една малка каф. чашка вода, слагаме клонките джоджен и затваряме плика, (ако печем в микровълнова фурна, връзваме с конец плика). Няма нужда да набождаме с игла плика, просто при връзването не стягаме до край. Слагаме плика в суха тавичка и печем около 40-50 минути на висока температура. Ако печем във фурна – целофана не трябва да се опира на стените на фурната. Сервира се със сос от печеното месо и гарнитура от зелена салата, поднесена отделно.