Продукти за 5-6 порции :
• телешки или свински шол -1 – 1,200 кг.
• краве масло – 60 -70 гр.
• моркови – 1 – 2 бр.
• скилидки чесън – 2 -3 бр.
• бекон – 80 – 100гр.
• червен пипер – 1 / 2 ч.л.
• черен пипер (смлян) – 1 / 2 ч.л.
• черен пипер (зърна) – 6 -7 бр.
• бахар ( по – малки ) – 6 -7 бр.
• дафинов лист – 1 бр.
• кимион – 1 щипка
• магданоз – 6 -7 стръка
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарязваме чесъна на филийки, бекона и морковите на ивички с дължина не повече от 2 см. , а магданоза накълцваме на ситно. Измиваме добре цялото парче месо и го набождамес нож от всички страни по на 2 -3 см. дълбочина. В получените разрези шпековаме (пъхаме ) сол ( на върха на ножа ) , бекон, морков, чесън, по едно зърно черен пипер и бахар. Отвън посоляваме месото, намазваме го с маслото, с червен и черен пипер, с кимион и поръсваме с магданоза. Поставяме месото в целофаненият плик за печене, наливаме около 100 – 150 мл. вода, слагаме дафиновият лист, връзваме плика и го поставяме в суха тавичка. Печем в загрята умерена фурна около 60 – 80 мин. , до получаване на хубав загар на месото. Нарязваме готовото месо по диагонал на филийки с дебелина не повече от 1 см. Сервираме 2 – 3 филийки от месото с гарнитура от картофено пюре или ориз, полети със сосче от месото.