Прясно зеле, задушено с лук и домати.

Коментари · 378 Прегледа

Рецепта за Прясно зеле, задушено с лук и домати.
Вкусна Рецепта за Задушено прясно зеле с лук и домати.
Рецепта за основно ястие - Прясно зеле, задушено с лу

Необходими продукти:

  • 1 зелка;
  • 2 глави лук;
  • 1 морков;
  • 2 домата /може и от консерва/;
  • 2 ч.л. червен пипер;
  • 1 ч.л. черен пипер;
  • 1 дафинов лист;
  • 1 кафена чашка олио;
  • 1 ч.ч. вода;
  • 1 равна ч.ч. захар;
  • сол на вкус;

Начин на приготовление:

  1. Зелето се нарязва на ивици и се претрива със сол, като се внимава да не се пресоли;
  2. Лукът се нарязва на ситни кубчета, а морковът се настъргва на едрото ренде;
  3. Задушават се под капак до омекване; 
  4. Добавя се червеният пипер, захарта и се разбърква;
  5. Прибавя се нарязаното и претрито със сол зеле;
  6. Добавя се гореща вода и ястието се оставя да къкри на тих огън до пълното омекване на зелето;
  7. Накрая, когато зелето е омекнало, се добавят останалите подправки и настърганите домати или тези от консерва;
  8. Ястието се оставя да покъкри се още 10-15 минути, след което се отстранява от котлона.
Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg