Необходими продукти:
- 3 бр. средно големи картофи;
- 2 бр. моркови;
- 1 бр. чушка;
- 1 глава лук;
- 1 скилидка чесън;
- 1 кубче пилешки бульон;
- 5 с.л. или ½ к.ч. ориз, по желание вместо ориз може 1 шепа фиде.
Начин на приготвяне:
- Картофите се нарязват на средно големи кубчета;
- Морковът и чушката - на малки кубчета;
- лукът - на дребно;
- Заливат се със студена вода;
- Посоляват се, добавят се кубчето пилешки бульон и олиото и се варят до готовност;
- Поднася се гореща, подправена с черен пипер и поръсена със ситно нарязан магданоз;
- За подобряване на вкуса може да сложите натрошено сирене по желание.