Необходими продукти:
1-1 1/2 кг свинско месо от плешка или бут
1 чл червен пипер
1 1/2 чл сол
1 чл риган
1/2 чл черен пипер
50 мл олио
100 мл вино-бяло,червено,а може и бира
хартия за печене
Отрязваме парче хартия,което сгъваме на две,а след това ще подгънем и страните,за да се получи плик.Големината му зависи от това колко е голямо месото.За да не изгаря и за да стане непропусклива мокрим хартията и след това я омазняваме.
Готовото премерено и отрязано парче хартия се смачква на топка и се намокря обилно на чешмата-мачкаме и мокрим-като,разбира се,внимаваме да не го скъсаме.Отцеждаме добре и внимателно разстиламе хартията.Вътрешната част на бъдещия плик намазваме с капка-две олио.Поставяме парчето месо или парчетата месо в средата и подгъваме всички страни,така че да се затвори.Ако има вино в купата изливаме и него в плика преди да го затворим.Прехвърляме внимателно в тавичка и печем на 200С в предварително загрята фурна.Времето ще е според количеството.На килограм месо 1 час.За 1 1/2 кг месо-1 час и 30 минути.Няма нужда да се налива вода в тавичката,няма нужда от нищо друго.Просто го оставямев да се изпече за нужното време.