Необходими продукти:
пакет спагети
4-5 по-големи домата или буркан консервирани домати,отцедени
3-4 скилидки чесън
2 глави кромид лук
1 сл доматено пюре
пресен босилек
черен пипер
сол на вкус
2-3 сл червено вино
щипка захар
250 гр кайма смес
олио/зехтин
кашкавал/пармезан
Каймата се омесва с една глава настърган лук,ригана и черния пипер,добавяме сол ако е нужно.Оформят се миниатюрни кюфтенца,които се запържват от всички страни.Към тях се добавя нарязания на много ситно лук/втората глава кромид лук/ и счукания чесън с малко сол.Ако мазнината от кюфтенцата ви се стори голямо количество,може да отлеете малко.Задушава се,докато лука омекне и се налива виното,разбърква се 2-3 пъти и се добавят ситно нарязаните и обелени от ципата домати и една щипка захар.Оставяме да къкри,докато си намали обема соса почти наполовина.Сваляме от котлона и добавяме няколко листенца от пресния босилек или щипка сух босилек и 1 сл настърган пармезан.Разбъркваме и добавяме спагетите.За ваше улеснение при сервиране,може да извадите кюфтенцата от соса преди да добавите спагетите и да ги добавите отгоре върху тях при сервиране.
Спагетите се приготвят според указанията на опаковката.Отцеждат се ,като се запазва малка част от водата,в която са се варили.Добавяме спагетите към соса,разбъркваме добре да се облеят хубаво със соса.Ако е по-гъст може да го разредите с няколко сл от водата,в която са варени спагетите.Добавяме и една-две сл зехтин за още аромат и сервираме с кюфтенцата отгоре и листенца босилек.