Агнешка супа

Коментари · 342 Прегледа

Агнешка супа.Тракийска агнешка супа

Продукти :

 

агнешко месо( от гърдичките или к-т дреболии ) – 400 -500 гр.

пресен лук – 3- 4 стръка ( или 1 ср. глава )

моркови – 1 бр. ср. големина

ориз – 1 каф . ч.

джоджен ситно нарязан – 6 -7 стръка (или 1 пр.ч.л.сух)

черен пипер – 1/ 2 ч.л.

краве масло – 60 гр.(или олио 3- 4 с.л.)

сол на вкус

магданоз за поръсване – 4 – 5 сртъка

застройка : яйца – 1 бр. кисело мляко – 2 – 3 с.л. брашно – 1 пр. с.л. лимонов сок или оцет – 1 с.л.

 

Начин на приготвяне : Попарваме във вряща вода агнешкото месо или дреболии, докато побелеят, като непрекъснато отпенваме. Изваждаме агнешкото и го нарязваме, а бульона прецеждаме. Задушаваме нарязаният на ситно лук, прибавяме агнешкото, ориза, необходимото количество прецеден бульон. Прибавяме джоджена, черният пипер и сол на вкус. Варим около 15-20 минути и прибавяме ориза. Приготвяме застройката от посочените продукти . След като се свари ориза, към сместа за застройка прибавяме чрез бъркане 1 -2 черпака от врящият бульон, изсипваме застройката и варим още 4 – 5 минути.

Сервираме супата,поръсена с магданоз.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg