Продукти :
агнешко месо( от гърдичките или к-т дреболии ) – 400 -500 гр.
пресен лук – 3- 4 стръка ( или 1 ср. глава )
моркови – 1 бр. ср. големина
ориз – 1 каф . ч.
джоджен ситно нарязан – 6 -7 стръка (или 1 пр.ч.л.сух)
черен пипер – 1/ 2 ч.л.
краве масло – 60 гр.(или олио 3- 4 с.л.)
сол на вкус
магданоз за поръсване – 4 – 5 сртъка
застройка : яйца – 1 бр. кисело мляко – 2 – 3 с.л. брашно – 1 пр. с.л. лимонов сок или оцет – 1 с.л.
Начин на приготвяне : Попарваме във вряща вода агнешкото месо или дреболии, докато побелеят, като непрекъснато отпенваме. Изваждаме агнешкото и го нарязваме, а бульона прецеждаме. Задушаваме нарязаният на ситно лук, прибавяме агнешкото, ориза, необходимото количество прецеден бульон. Прибавяме джоджена, черният пипер и сол на вкус. Варим около 15-20 минути и прибавяме ориза. Приготвяме застройката от посочените продукти . След като се свари ориза, към сместа за застройка прибавяме чрез бъркане 1 -2 черпака от врящият бульон, изсипваме застройката и варим още 4 – 5 минути.
Сервираме супата,поръсена с магданоз.