Крем супа от леща

Коментари · 309 Прегледа

Крем супа от леща.Рецепта за крем супа от леща-червена леща

Продукти:

 

• Червена леща – 250 гр.

• Зелена чушка – 1 бр.

• Лук – 1 глава /средна/

• Морков – 1 /голям/

• Домати – 2 малки или 1 голям

• Вода – 1 литър

• Зехтин или олио – 2 с. л.

• Пилешки бульон – 1 бр.

• Целина – 2 стръка или 1 супена лъжица суха

• Сух джоджен – 1 с.л.

• Червен пипер – 1 ч. л.

• Лют червен пипер – на вкус

• Черен пипер – на вкус

• Сол – на вкус

• Магданоз – за гарниране

• Лимон – за гарниране

 

Начин на приготвяне:

 

Първо нарязваме лука, пипера и моркова на малки кубчета. Измиваме лещата със вода. В дълбока тенджера запържваме в зехтин или олио – лука, пипера и моркова. Добавяме лещата и запържваме за още около минута при непрекъснато бъркане. Наливаме 750 мл. вода, слагат се всички подправки и оставяме да заври за 15 минути. през това време обелваме и настъргваме доматите. Сваляме от огъня супата, добавяме доматите и пасираме, докато получим хомогенна смес. Доливаме останалата вода (250 мл.) и връщаме на огъня да заври за още 10 минути. сервираме и гарнираме по – желание с лимон и магданоз.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg