Рецепта за омлет.Рецепта за Омлет с гъби

Продукти за 1 порция :

 

• яйца – 2-3 бр

• краве масло или олио -30 гр. или 2 с.л.

• гъби – ср. големи -2 бр

• черен пипер – 1 щипка

• сол на вкус

• магданоз – 2 стръка

 

Начин на приготвяне :

 

Разбиваме в купичка яйцата с малко сол. Тигана в който ще приготвяме омлета, задушаваме измитите и нарязани гъби, овкусява ме ги с малко черен пипер и сол. В същия тиган, намаслен от задушените гъби (без да го мием), и сгорещен изсипваме разбитите яйца, повдигаме леко с вилица за да проверим дали са изпечени отдолу. Щом се запекат отстрани, слагаме в средата задушените гъби. Сервираме омлета прегънат на две и поръсен със ситни нарязан магданоз.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg