Продукти:
- 1 карфиол
- 2 с.л. лимонов сок
- 100 гр брашно
- 30 гр кашкавал
- 1/2 ч.л. къри
- 1 жълтък
- 2 белтъка
- 1 с.л. масло
- 175 мл бира сол мазнина за пържене
Приготвяне:
- Измивате карфиола, накъсвате на розички и бланширате леко в подсолена вода.
- Изваждате с решетеста лъжица и оставяте да изсъхнат добре.
- Смесвате брашното, настъргания кашкавал и кърито.
- Прибавяте жълтъка, разтопеното масло (охладено) и бирата.
- Разбивате белтъците да станат на сняг и добавяте към тестото.
- Загрявате мазнинана до 180 градуса (най-добре става във фритюрник) и изпържвате до златисто. Изваждате и оставяте да се отцедят върху салфетка.