Рецепта за Паниран карфиол в бирено тесто

Коментари · 358 Прегледа

Рецепта за Паниран карфиол в бирено тесто. Лесна рецепта за предястие.

Продукти:

  • 1 карфиол
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 100 гр брашно
  • 30 гр кашкавал
  • 1/2 ч.л. къри
  • 1 жълтък
  • 2 белтъка
  • 1 с.л. масло
  • 175 мл бира сол мазнина за пържене

Приготвяне:

  1. Измивате карфиола, накъсвате на розички и бланширате леко в подсолена вода.
  2. Изваждате с решетеста лъжица и оставяте да изсъхнат добре.
  3. Смесвате брашното, настъргания кашкавал и кърито.
  4. Прибавяте жълтъка, разтопеното масло (охладено) и бирата.
  5. Разбивате белтъците да станат на сняг и добавяте към тестото.
  6. Загрявате мазнинана до 180 градуса (най-добре става във фритюрник) и изпържвате до златисто. Изваждате и оставяте да се отцедят върху салфетка.
Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg