Продукти за 4 – 6 порции :
• тиквички – 1,500 – 1,800 кг.
• кашкавал – 150 – 200 гр.
• магданоз – 1/ 2 вр.
• копър – 1/ 2 вр.
• олио – 1/ 2 ч.ч.
• яйца – 2 бр.
• брашно – 2 с.л.
• прясно мляко – 1 ч.ч.
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измитите и обелени ( по желание) тиквички настъргваме на ренде, посоляваме и задушаваме в половината нагорещено олио до омекване. Настъргваме кашкавала и го смесваме с тиквичките. Прибавяме ситно нарязаните магданоз и копър. Опитваме за сол. С останалото олио и брашно правим светла запръжка, снемаме от огъня, разреждаме със студено прясното мляко,бъркаме енергично докато получим гладка хомогенна смес, към която прибавяме разбитите яйца. Изсипваме запръжката при тиквичките, разбъркваме леко и в намазана тавичка рзстиламе сместа на равномерен пласт. Запичаме на умерено загрята фурна до светло златист цвят. Режем порциите на квадрати, сервираме ястието винаги топло, украсено по желание, а за гарнитура салата от мариновани или пресни зеленчуци.