Огретен .Огретен от тиквички

Продукти за 4 – 6 порции :

 

• тиквички – 1,500 – 1,800 кг.

• кашкавал – 150 – 200 гр.

• магданоз – 1/ 2 вр.

• копър – 1/ 2 вр.

• олио – 1/ 2 ч.ч.

• яйца – 2 бр.

• брашно – 2 с.л.

• прясно мляко – 1 ч.ч.

• сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

 

Измитите и обелени ( по желание) тиквички настъргваме на ренде, посоляваме и задушаваме в половината нагорещено олио до омекване. Настъргваме кашкавала и го смесваме с тиквичките. Прибавяме ситно нарязаните магданоз и копър. Опитваме за сол. С останалото олио и брашно правим светла запръжка, снемаме от огъня, разреждаме със студено прясното мляко,бъркаме енергично докато получим гладка хомогенна смес, към която прибавяме разбитите яйца. Изсипваме запръжката при тиквичките, разбъркваме леко и в намазана тавичка рзстиламе сместа на равномерен пласт. Запичаме на умерено загрята фурна до светло златист цвят. Режем порциите на квадрати, сервираме ястието винаги топло, украсено по желание, а за гарнитура салата от мариновани или пресни зеленчуци.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg