Продукти за 4-5 порции :
• тиквички – 500- 600 гр.
• картофи – 5 – 6 ср. големи
• пресен лук – 2- 3 стръка ( или 1ср. глава кромид лук)
• яйца – 1 бр.
• брашно – 5 с.л.
• галета – 2 – с.л.
• копър – 6 -7 стръка
• магданоз – 6-7 стръка
• сирене – 100 гр.
• черен пипер – 1/ 2 = ч.л.
• сол на вкус
• олио за маслена баня
Начин на приготвяне :
Обелените картофи сваряваме в подсолена вода, отцеждаме и смачкваме или настъргваме на едро ренде. Измитите тиквички настъргваме на ситно ренде. Посоляваме, и след като отлежат малко, изстискваме от получения сок. Смесваме картофите, тиквичките, ситно нарязаните лук, копър, магданоз, натрошено сирене, галета, яйце, черен пипер, и сол на вкус. От сместа оформяме кюфтета, овалваме в брашно и пържим в силно загрято олио до зачервяване. Поднасяме с кисело мляко и салата по избор.