Продукти :
• Яйца – 12 бр.
• Майонеза 1 / 2 чаша
• Резена бекон – 5 бр.
• Ситно настъргано сирене чедър – 2-3 с.л.
• Горчица – 1супена лъжица
• Олио – 1 с. л.
• Сол
• Черен пипер
Начин на приготвяне :
Поставете яйцата в тенджера и ги покрийте със студена вода. Изчаква се водата да достигне точка на кипене след което изтеглете от огъня и оставете яйцата с капак за 15 минути в горещата вода. Извадете ги от топлата вода и оставете да се охладят. За по-бързото им охлаждане, поставете яйцата под течаща струя студена вода. Загрейте 1 супена лъжица олио в тиган и запържете бекона докато придобие равномерно кафяв цвят. Обелете твърдо сварените яйца и ги нарежете на половина по дължината им. Премахнете и отделете жълтъците в друга купа. Жълтъка се смачква и се смесва с майонезата, прибавя се настърганото на ситно сирене чедър, накълцаният бекон и горчицата. При необходимост подправете със сол и черен пипер. Сместа се разбърква добре след което с помощта на шприц попълваме белтъчните половинки със вкусната смес от жълтъците. Яйцата се нареждат в подходящ съд и се поставят в хладилника, след като се охладят са готови за консумация.