Продукти:
- 2 патладжана възможно най-дългите, които намерите, около 500-600 гр
- сол
- 3 с.л. зехтин
- 1 връзка босилек
- 100 гр козе сирене
- домати
Приготвяне:
- Измивате, почиствате и обелвате патладжаните.
- Нарязвате ги по дължина на парчета с дебелина около 1/2 см.
- Намазвате леко тавичката с мазнина.
- Поставяте парчетата патладжан, посолявате и поръсвате леко с мазнина.
- Поставяте във фурната, която е на 200 градуса като покривате с друга тавичка отгоре.
- Печете около 15-20 минути.
- Изваждате тавичката, обръщате парчетата, повтаряте и от тази страна със солта и мазнината и пъхате за още 15 минути във фурната.
- Измивате босилека, изсушавате го и го нарязвате на тънки ивици.
- Поръсвате върху патладжана.
- Слагате по парче козе сирене в средата на лентите патладжан и навивате на руло.
- Поддържате ги топли във фурната.
- Нарязвате доматите на големи кръгове, поставяте по едно листо босилек и най-отгоре слагате рулата.